Gårdagens Shopping



Igår köpte jag ett par skor, en väska, en halsduk och en tröja (bilden är lånad). Halsduken har jag inte tagit bild på, men det är halsduken jag bloggat om här nedanför. Den grå halsduken!  Jag är iallafall nöjd med det jag köpte, väskan är jätteful på bilden, den ser konstig ut, men den är suuuuupersnygg irl och värd vartenda öre.

Du har ett spa i ditt skafferi

MAGISK ANANASMASK
Har huden tappat sin lyster? Prova en snäll peeling som ananas. Fruktköttet innehåller ett enzym som skonsamt löser upp smuts och döda hudceller. Det är också antiinflammatoriskt, lätt sammandragande och skönt uppfriskande.
Blanda 4 stora bitar färsk ananas, eller 1 1/2 dl krossad ananas från burk, med 3 tsk olivolja i mixern. Olivolja har läkande egenskaper och innehåller mycket E-vitamin som hjälper till att förbättra hudytan. Fördela mixen över ansiktet, lägg dig ned och vila en kvart. Skölj av masken med varmt vatten, torka lätt med en handduk och smörj in huden med din vanliga fuktcrème.

CITRONPRESS FÖR ARMBÅGARNA
Hur ofta glömmer man inte bort att smörja in armbågarna? Men det kan få trista följder. Huden där blir lätt till elefanthud: grå, mörk, trist och spricker. Hur du än smörjer så kan inte huden ta emot fukten. Lösningen heter citron. Dela en på mitten och placera vardera armbågen i var sin citronhalva. Sitt så i 5 minuter. Huden blir både mjukare och ljusare och har mycket lättare att ta till sig fuktcrème.

RENSA MED HAVREGRYN
Huden behöver lite hejarop då och då. Har du tid kan du använda den här städhjälpen en gång i veckan. Den innehåller både snällt skrubbande havregryn, som också hjälper huden att behålla sin fukt, honung som är en naturlig fuktgivare plus yoghurt som gör huden mjuk.
Krossa 1 dl havregryn och blanda i en skål med 2 tsk flytande honung plus 1/2 dl yoghurt. Fördela över ansiktet och halsen och låt sitta cirka 15 minuter. Skölj bort med varmt vatten.

HONUNGSKUR
Tala om dunderhonung! Inte nog med att det är gott i bullar, kakor och te, honung kan också göra underverk för huden. Honung både drar till sig och binder fukt i huden samtidigt som den påskyndar sårläkningsprocesser och gör ärr mindre. Honung har också visat sig vara effektivt mot lättare akne och har fördelen att inte vara uttorkande, som många andra preparat mot finnar.
Blanda 1 tsk honung, 1 tsk vegetabilisk olja och 1/2 tsk citronsaft. Smörj in armbågar, händer, hälar och alla andra ställen som känns torra. Låt sitta i cirka 10 minuter och duscha sedan av med ljummet vatten.

GÅ PÅ SMÅ MOLN-MIX
Mjuka sköna fötter får du med en mask där du blandar 2 dl salt med 1 dl olivolja. Rör ihop och massera masken på rena fötter. Dra på ett par plastpåsar och på dem ett par tjocka bomullssockor. Låt sitta cirka 1 timme så att huden får tid på sig att dra till sig mycket olja. Tvätta rent med tvål och vatten och torka torrt med en handduk, var noga mellan tårna.

BLOMSTERFLICKANS HÄNDER
Rensat i balkonglådorna? Rört om i rabatten? Med den här skrubben får du bort torr hud och ingrodd jord. Blanda 1 mogen avokado med 2 dl havregryn, 2/3 dl mandelolja och 2/3 dl olivolja. Mandelolja är inte så fet, men rik på E-vitamin och har små molekyler som lätt tränger in i huden. På apoteket finns små förpackningar som inte är så dyra. Visst kan du byta ut mandeloljan mot mer olivolja, men delar av långtidseffekten försvinner då.
Mixa till en jämn smet. Häll sakta i cirka 1 dl vatten tills konsistensen liknar tjock pudding. Du behöver inte använda allt vatten. Sprid ut smeten på händerna och massera en stund med cirklande rörelser. Skölj bort med ljummet vatten och återfukta med en handcrème.

TE FÖR TVÅ
Kalla tepåsar är inte bara svalkande och sköna för trötta ögon. De dämpar svullnader och drar ihop blodkärlen så att mörka ringar försvinner. Bäst effekt får du med örtte, till exempel kamomill eller lindblom som båda är lugnande. Låt påsarna dra i hett vatten i cirka 5 minuter för att sedan svalna. Lägger du dem i kylskåpet ett par minuter blir känslan ännu bättre. Lägg dig på ett skönt ställe och lägg påsarna som kompresser över ögonen. Ligg så i cirka 20 minuter.

GULA FÖR GLÄNSANDE HÅR
Har du inte banan och avokado hemma finns en annan effektiv inpackning för torrt och trist hår. Den är lite enklare att göra, men behöver sitta i längre tid. Blanda 1 äggula med 1/2 dl olivolja och fördela i håret. Täck med en handduksturban. Ju längre inpackningen får sitta i, desto effektivare är den. Räkna med minst en halvtimme. Använd gärna schampo när du sköljer igenom håret efteråt.

SÖT SOCKERSKRUBB
I skafferiet finns ingredienserna till en riktigt lyxig skrubbcrème. Blanda 1/2 dl strösocker med 2 tsk vegetabilisk olja och 2 tsk mjölk till en jämn crème. Använd blandningen som skrubbcrème över hela kroppen. Börja vid fötterna och sluta vid nacken. Du blir av med torr hud, döda hudceller och smuts – ny, frisk och fräsch hud kommer upp till ytan. Hoppa in i duschen och skölj bort resterna med varmt vatten. Torka med handduk och smörj in huden med en lyxig fuktcrème.


Chillkväll!

Ikväll ska jag bara ta det lungt hade jag tänkt. Dricka lite öl och spela tv-spel. Grabbigt va? Vad hade ni tänkt hitta på i helgen och på lovet?



Här är min lampa. Den är typ gjord av Bambu. Jag tycker den är lite cool,  ville höra vad ni tycker om den? Har även hittat det här coola fotomontaget från Ikea. Snyggt?
Sug och svälj, trevlig helg!

Can you keep it, this dirty secret?

Nu när lönen kommer så vill jag shoppa lite. Hittat lite snygga plagg och vill veta vad ni tycker.

    

1. I den här jackan kommer alla tjejer vilja ha mig haha.
2. Snygg tisha som kommer få mig att se längre ut.
3. Halsduken är underbar.
4. Den här dubbelknäppta koftan kommer värma i höst och vinter.
5. Halsduken är fab.

Så vad säger ni, vilka ska jag slå till på och vilka ska jag skippa?

My Rescue!

När jag satt i min soffa idag och tittade på tv slog det mig att det är otroligt tomt på mina väggar.
Började leta efter tavlor på internet som jag kunde beställa och hittade till denna
drömsida.

Här är några jag tänkte beställa:
Arctic Monkeys
The Strokes
Snook
Babyshambles
Billie the Vision & the Dancers
Death Cab For Cutie

FOTO: Herman Dahlgren
SNOOK, www.rockfoto.nu
 


I'm a dick.

Jag vet inte vad det är som händer med mig. Jag trodde jag tagit tag i mig själv, men nu händer det igen.
Det som inte får hända, jag tappar greppet och gör saker jag inte borde göra. Sånt jag egentligen inte vill göra. Men jag kan inte kontrollera mig själv. Nu ska jag lägga mig i sängen med en stor kopp te och drömma mig bort från alla problem. Fika ikväll någon?


Smaskigt!

Mama Coco's Coconut Cream Lip Balm                                      
Mama Coco's Coconut Cream Lip Balm                                  
Beskrivs som en "himmelsk paradisprodukt".            
Fast har inte bestämt om jag ska beställa                 
Vanilla eller Coconut. 129:- 
 
Philip B - Chocolate Milk Body Wash, 60ml
Philip B Chocolate Milk Body Wash
Har länge velat beställa denna Body Wash.
Men eftersom dom är ganska dyra (339:-) så                                             
tänkte jag beställa en liten provflaska för 95:-


Make Mine A Smoothie, ANATOMICALS
Ser väldigt lockande ut så den får hamna
i mitt badrumsskåp. En kroppsskrubb gjord 
av havsalger, jojobabönor och kokosnötsskal. 99:-
                                                                               

Bio med bästisen



Ikväll blir det bio med min bästa tjejkompis
Sarah.
Ska bli supermysigt, vi ska se Djävulen Bär Prada.
Imorgon hoppas jag på en shoppingrunda. Vad ska ni göra i helgen?


Tjejväska... Eller?

Hittade den här jättesnygga väskan på Bubbleroom. Men, skulle en killa kunna ha den? Jag ser den mer som unisex väska. Ville höra vad ni tycker? Kan killar också bära den eller är den en tjejväska rakt igenom?


Fåfängans verktyg

För att bli fin ska man inte bara lida pin. Det krävs vårdande och stylande produkter men även verktyg. En bil behöver bensin, olja och en massa andra vätskor men för att kunna sköta allt bra behövs rejäla verktyg. Med allt detta blir DU som en skinande Porsche Carrera istället för en knappt körbar Volvo 240.

Nagelklippare
Någon har sagt till mig att det kvinnor bryr sig om är naglarna och skorna på killar. Om du inte äger eller har råd med ett par skinande pjucks från Prada bör du hålla naglarna i toppskick. Klipp dem ofta, inte när det är för sent. Men framför allt: Bit inte på dem!

Nagelfil
För att skapa de pedantiskt vårdade naglar som till och med skulle duga för visitation i lumpen, där manikyr inte ligger så högt på dagordningen men ändå. Bör du slipa ner naglarna direkt efter att du använt din nagelklippare för att klippa dem. Det gör kanten skönare och ger en mycket finare form på nageln. Om du vill och känner dig mogen och stabil i din manlighet kanske du kan stryka på ett lager av genomskinligt nagellack (det finns speciella märken för män) som inte gör att nageln glänser utan bara ser riktigt välskött och naturlig ut.

Fotfil
Även om du inte gör det för någon annan så gör det gärna för dig själv. Att fila loss det yttre hårda hudlagret under fötterna ger en riktigt skön känsla, för stunden men även en tid framöver när du vandrar gator upp och ner i några gyllene skor.

Rakhyvel
David Beckham har tydligen fått en rakhyvel pimpad med diamanter från en av sina sponsorer. En sån behöver du inte ha om du inte har pengarna eller behovet att hävda dig lite. Dock bör du ha minst en rakhyvel med vassa blad. Ha gärna flera hyvlar ifall du, som fler och fler, väljer att raka fler kroppsdelar än bara ansiktet.

Tandborste
”Jag är en tandborste, tandborste och jag gör tänderna rena…”, det är så sant som det är sagt i sången. Tandborsten är ett viktigt redskap för din kropp. Den bör bytas minst var tredje månad för att göra det den ska. En tandborste gör inte bara dina tänder glänsande (nåja) vita och skonar dig från höga räkningar från din tandläkare, den skapar även en fräsch andedräkt. Ha gärna ett par tandborstar på lager hemma även om du bytt nyss. Du vet aldrig när du får oväntat besök…

Kam
Ska du på arbetsintervju är det inte alltid en rockigt rufsig frisyr är det mest uppskattade. Ska du på konfirmation, skolavslutning, bröllop eller någon annan form av formell festlighet är ett yrvaket knullrufs inte riktigt allas kopp te. Jag tror att du fattat vad jag menat. Det finns billiga kammar i närmsta butik men vill du ha det grymmaste så kan du gärna få lägga ut ett par hundralappar för ett riktigt proffsverktyg som har det lilla extra. Har du långt och mycket hår kanske det inte är så dumt att investera i en bra hårborste också.

Pincett
Det fanns en anledning när vi människor fick två ögon, det var faktiskt för att vi skulle ha ett ögonbryn ovanför varje! Har du däremot två ögon men bara ett ögonbryn ska du ta och kolla dig i spegeln och noppa bort området strax ovanför näsan. Raka INTE! Precis som det mesta finns pincetter i många olika prisklasser. Det finns bra och billiga pincetter men köp inte en som är tänkt för frimärkssamlare. De ger inte något grepp och ditt noppande gör inte manligt ont och värst av allt är att hårstråna sitter kvar mer eller mindre. På Debenhams kan du köpa en pincett som kommer ifrån Vitry. Bästa pincetten någonsin för 99kr.

Tungskrapa
För att få en riktigt fräsch andedräkt som signalerar för din omgivning att du minsann valt en härlig mintarom på din tandkräm bör du välkomna en tungskrapa till ditt badrumsskåp. Tungskrapans uppgift är att ta bort bakterier från tungan. Enda anledningen att inte köpa en är, möjligtvis, om din tandborst är utrustad med en tungskrapa-funktion.


Våga vara fåfäng!

The Love of My life

Jag kom på att jag glömt visa bild på min stora kärlek. Here you go, my Sector 9.


Kattigt. MJAU!


  

1. Bro's Before Ho's, trycket säger ju allt.
2. Los York, häftigt tryck.
3. Curious George, Bara för att jag älskar filmen.

Filmmys

Som belöning för att jag pluggat så mycket idag så ska jag mysa lite ikväll, mums det ska bli med choklad. Önskar att du var här och kunde hålla mig sällskap!


So done with wishing you were still here

Jag har så mycket att säga till dig, men jag vet inte vart jag ska börja eller sluta.
Men rubriken till denna text säger nog allt. Jag är trött på att hoppas på att det kan bli vi igen, det är nu jag har insett att det ALDRIG kommer bli vi. Men det var trots allt du som gjorde slut med mig. Och nej, jag försöker inte skylla på dig. Jag ber dig bara att gå vidare. För nu tänker jag göra det! Med en ny tjej, ett nytt liv. Ett liv utan dig.


I mina ögon var du finast.


I love my papi

Igår blev det lite too much for me säger jag bara. Egentligen skulle jag stanna hemma men Carl-Philip ringde och tjatade jättemycket och ville att jag skulle med på fest i Eskilstuna hos Malin "Brolle". Jag var inte alls på humör men följde med för hans skull. Fixar mig och möter sällskapet vid tåget. På tåget ut till Eskilstuna träffade vi ett gäng underbara killar & tjejer som vi bytte nummer med. När vi väl kommer fram till Eskilstuna kommer vi på att vi hade glömt att beställa en stor taxi. Så vi fick stå och vänta i säkert 15min, jag och Carl-Phlip klagade som fan för vi frös. Väl framme hos Brolle så blir både jag och Carl-Philip jävligt besvikna. Stället kryllade av korvar (alltså dicks, snoppar.. you get it) men det fanns ju inte mycket brudar. Så jag och Carl-Philip tar en taxi tillbaka till Eskilstuna och raggar upp säkert 10brudar som hängde med på festen. Kanon säger jag! Iallafall så hade vi en grymt kul kväll, dansade som jag aldrig gjort förr. Sen vid 12-01 tiden gick det väl utför för mig, rev upp händerna på taggtråd, ramlade när jag stod och dansade på en soffa, så jag har världens blåmärke på ryggen, deckade i en rabatt och spydde ner min pappas bil. Men jag måste verkligen säga att jag har världens underbaraste pappa! Jag ringde honom när jag var på festen och sa att han skulle hämta mig, Carl-Philip och Tania. Vi var sjukt hungriga så han åkte världens omväg för att köpa lite kebab åt oss. Nussi! Men iallafall. När jag vaknade idag så hade han lagat frukost till mig, tvättat mina nerspydda kläder. Så himla söt han är, sen fick jag ju hjälpa honom med att tvätta bilen lite. I Love My Papi!

K.I.S.S (Keep It Simple Stupid!)



Lär känna mig, del 1

One three hill eller O.C: O.C
Ute- eller hemmakväll: Beroende på humör
Sex eller mys: Sex och sedan mys efteråt
Salt eller sött: Salt
Lyx eller budget: Både och
Sommar eller vinter: Sommar
När är du Född: 1988
Vad har du på dig en ledig dag hemma: Glider runt i mjukisbyxor och tofflor
Favoritresturang: Thairestaurang
Favoritfilm: American Psycho & Alfie
Drömväska: Vet inte
Har du barn: Nej
Födelseort: Belo Horizonte (Brasilien)
Smeknamn: Stray
Favoritfärg: Svart
Drömprins: Klart jag är!
Har du varit kär: Absolut, aldrig mer säger jag
Favoritlåt: Mc Solaar - La belle et le bad boy kommer alltid att vara min favorit
Maträtt: ThaimatFavoritresemål: Brasilien
Favoritblomma: Orkidé
Tycker inte om: Homofober
Senaste sjukhusvistelse: Don't wanna talk about it!
Favoritdricka: Loka smultron
Vilken färg på väggarna i ditt sovrum: Vita och en mörkbrun fondvägg
Vad gör du när du är uttråkad: Sitter vid datorn eller sover
Missbruk: Snus(tyvärr!) och datorn
Vän som bor längst från dig: Mamma (Bor i himlen :$)
Vad retar du dig mest på: Tattare
Läggdags: Runt 00-01 (vardag)
Nagellack: Nej tack
Husdjur: Skulle väl isåfall vara mamma och pappa
Skostorlek: 41
Syskon: Ja
Favorit pålägg: Italiensk Mortadella
Om du var tvungen att skänka bort 25 000 till välgörenhet vem skulle få dina pengar: We Feed People www.wfp.se
Vilket är det vackraste ordet: Marabou Digestiv 8-) haha
Bästa bok du läst: Vet inte
Är du Internetberoende: Ja tyvärr
Favoritparfym: Polo Black
Gillar du snö: Ja
När köpte du något åt dig själv sist: Idag, snus
Vilken är din bästa egenskap: Pedant, jag tycker det är en bra egenskap iallafall, vet inte om alla kan hålla med om det
Senaste flickvännen: Privat!
Vilken film såg du på bio senast: John Tucker Must Die
Senaste köpta skiva: Minns inte det var alldeles för längesedan
Favoritgodis: Jag äter inte godis, men marabou digestiv är ju gott
Studier eller jobb: Studier
Bästa kompis: Carl-Philip & Tania
Innerstad eller liten ort: Innerstad
Nytt eller vintage: Nytt


Snabbguide till höstmodet

  • Mörka jeans
  • Cardigan
  • Dubbelknäppt kostym
  • Smokingjacka
  • Skinnjacka
  • Smala, korta, udda byxor
  • Välsittande rock
  • Fluga
  • En skinnbag att kånka runt på
  • Svårt och grått är färgerna

Congrats!

Grattis söta Alice på 17-årsdagen!

Idag

...vaknade jag med hög feber. Låg och tittade på tv tills klockan 15 då jag gick ner till centrum och mötte Tania & Carl-Philip. Var ju tvungen att komma ut. Tania hade någon uppgift i skolan och behövde två modeller så jag och Carl-Philip ställde ju självklart upp. Uppgiften var att hon skulle fotografera oss och vi skulle sälja en produkt. Carl-Philip skulle sälja min Longboard och jag skulle sälja ett par lackskor ifrån D&G och även en jättesnygg klocka. Jättekul ska det bli på söndag då vi ska upp till Sthlm för att se på när Carl-Philip går modell för Acne.

Efter att vi fotograferats drog jag och Tania och hämtade hennes jacka och ett par stövlar hos kemtvätten. Sen gick vi och solade solarium och jag passade även på att boka tid hos min nya frisör Gabriel.
Jag lovar killen är sjukt snygg! Så vi får ju hoppas att han klipper bra.
Funderar på att klippa något sånt här?
Ska nog även färga håret i någon mörk chokladbrun färg. Blir ju snyggt till hösten! Kom gärna med tips.

Efter det kilade jag hem och åt middag och sen drog jag till Tania för film och myskväll med tjejkompisarna. Efter en helskön kväll med chips, dip, godis och sånt som hör till körde Carl-Philip hem mig med sin bil för det var ju sjukt kallt ute. Whatever, nu sitter jag iallafall här och har tråkigt. Men är för pigg för att sova. Ska nog kolla på lite avsnitt av Entourage - precis som Sex and the city, fast om killar.

K.I.S.S (Keep It Simple Stupid!)

I dress so fresh and clean

  
  

K.I.S.S (Keep It Simple Stupid!)