Fåfängans verktyg

För att bli fin ska man inte bara lida pin. Det krävs vårdande och stylande produkter men även verktyg. En bil behöver bensin, olja och en massa andra vätskor men för att kunna sköta allt bra behövs rejäla verktyg. Med allt detta blir DU som en skinande Porsche Carrera istället för en knappt körbar Volvo 240.

Nagelklippare
Någon har sagt till mig att det kvinnor bryr sig om är naglarna och skorna på killar. Om du inte äger eller har råd med ett par skinande pjucks från Prada bör du hålla naglarna i toppskick. Klipp dem ofta, inte när det är för sent. Men framför allt: Bit inte på dem!

Nagelfil
För att skapa de pedantiskt vårdade naglar som till och med skulle duga för visitation i lumpen, där manikyr inte ligger så högt på dagordningen men ändå. Bör du slipa ner naglarna direkt efter att du använt din nagelklippare för att klippa dem. Det gör kanten skönare och ger en mycket finare form på nageln. Om du vill och känner dig mogen och stabil i din manlighet kanske du kan stryka på ett lager av genomskinligt nagellack (det finns speciella märken för män) som inte gör att nageln glänser utan bara ser riktigt välskött och naturlig ut.

Fotfil
Även om du inte gör det för någon annan så gör det gärna för dig själv. Att fila loss det yttre hårda hudlagret under fötterna ger en riktigt skön känsla, för stunden men även en tid framöver när du vandrar gator upp och ner i några gyllene skor.

Rakhyvel
David Beckham har tydligen fått en rakhyvel pimpad med diamanter från en av sina sponsorer. En sån behöver du inte ha om du inte har pengarna eller behovet att hävda dig lite. Dock bör du ha minst en rakhyvel med vassa blad. Ha gärna flera hyvlar ifall du, som fler och fler, väljer att raka fler kroppsdelar än bara ansiktet.

Tandborste
”Jag är en tandborste, tandborste och jag gör tänderna rena…”, det är så sant som det är sagt i sången. Tandborsten är ett viktigt redskap för din kropp. Den bör bytas minst var tredje månad för att göra det den ska. En tandborste gör inte bara dina tänder glänsande (nåja) vita och skonar dig från höga räkningar från din tandläkare, den skapar även en fräsch andedräkt. Ha gärna ett par tandborstar på lager hemma även om du bytt nyss. Du vet aldrig när du får oväntat besök…

Kam
Ska du på arbetsintervju är det inte alltid en rockigt rufsig frisyr är det mest uppskattade. Ska du på konfirmation, skolavslutning, bröllop eller någon annan form av formell festlighet är ett yrvaket knullrufs inte riktigt allas kopp te. Jag tror att du fattat vad jag menat. Det finns billiga kammar i närmsta butik men vill du ha det grymmaste så kan du gärna få lägga ut ett par hundralappar för ett riktigt proffsverktyg som har det lilla extra. Har du långt och mycket hår kanske det inte är så dumt att investera i en bra hårborste också.

Pincett
Det fanns en anledning när vi människor fick två ögon, det var faktiskt för att vi skulle ha ett ögonbryn ovanför varje! Har du däremot två ögon men bara ett ögonbryn ska du ta och kolla dig i spegeln och noppa bort området strax ovanför näsan. Raka INTE! Precis som det mesta finns pincetter i många olika prisklasser. Det finns bra och billiga pincetter men köp inte en som är tänkt för frimärkssamlare. De ger inte något grepp och ditt noppande gör inte manligt ont och värst av allt är att hårstråna sitter kvar mer eller mindre. På Debenhams kan du köpa en pincett som kommer ifrån Vitry. Bästa pincetten någonsin för 99kr.

Tungskrapa
För att få en riktigt fräsch andedräkt som signalerar för din omgivning att du minsann valt en härlig mintarom på din tandkräm bör du välkomna en tungskrapa till ditt badrumsskåp. Tungskrapans uppgift är att ta bort bakterier från tungan. Enda anledningen att inte köpa en är, möjligtvis, om din tandborst är utrustad med en tungskrapa-funktion.


Våga vara fåfäng!

Kommentarer
Postat av: malin

så sant så sant!

2006-10-19 @ 17:02:50
Postat av: madeleine

Åh, tack. Det där var efterlängtat, en kille som kan :D:D

Postat av: Stray

Malin: Javisst, man måste ju ta hand om sig själv.
Madeleine: Tack, alltid kul att höra.

2006-10-19 @ 23:37:11
URL: http://iamstray.blogg.se
Postat av: Mimo

Håller verkligen med ang. naglarna!

2006-10-19 @ 23:44:50
URL: http://mimostyle.webblogg.se
Postat av: Felicia

åh vad underbart! det är så sant som det är sagt ang. skorna och naglarna :P haha. allmänt välvårdad också såklart, men det handlade ju hela inlägget om så det behöver jag inte klaga på :) lite fåfänga skadar verkligen inte någon!

2006-10-22 @ 17:32:37
URL: http://priapism.blogg.se
Postat av: Stray

Mimo: Ja, men alltför få killar bryr sig om sånt.
Felicia: Nej det gör det absolut inte :)

2006-10-24 @ 11:08:51
URL: http://iamstray.blogg.se
Postat av: Jullebull.

Håller verkligen med ang. naglarna och skorna. Det är grymt viktiga detaljer! :)
Kul och bra inlägg för övrigt.

2006-10-24 @ 16:18:35
URL: http://skosulan.blogg.se
Postat av: Stray

Jullebull: Vad kul att du gillade det :) Ska försöka skriva några liknande sen.

2006-10-25 @ 12:44:38
URL: http://iamstray.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback